Så lidt koster et grønt klimavenligt sommerhus!

I Sønderjylland opføres der i øjeblikket nogle splinternye sommerhuse, som bliver rost for at være grønne og dermed fremtidssikret. De bliver betegnet som de nyeste klimavenlige sommerhuse i Danmark. Eftersom at min kæreste og mig godt kunne tænke os at flytte fra den lejlighed, vi bor i nu i centrum af byen, til en bolig lidt længere ude på landet, har vi tænkt os at købe et af husene. Det ser ud til at blive et skønt træhus i cedertræ, oven i købet med stor have.
Jeg er rigtig glad for, at vores fremtidige typehus, ja endog træhus, vil ligne et sommerhus, for lige siden jeg var barn, har jeg gerne villet have et sommerhus. Det område, vi skal bo i, kommer sikkert også til at ligne et sommerhus område, da vores typehus vil være magen til alle de andre huse på vejen. Boligerne vil fx få identiske tage, døre & vinduer. Jeg ser meget frem til at skulle være i et træhus, hvor der ikke er larm, og hvor der er en anelse mere plads. Det vil dertil blive vidunderligt at få vores egen have, hvilket jo er meget formålstjenlig at have om sommeren. Jeg har længe været ærgerlig over at bo i lejlighed, idet det er varmt, pga. at jeg er glad for at befinde mig udendørs. På trods af at min fyr – Christian, allerede er startet på at kværne om, at han ej gider at slå græs, tror jeg egentlig, at han ligesom jeg selv ser frem til at få en have. Jeg kan godt sørge for blomsterne og alt det der. Dét gider min kæreste slet ikke.

Et nyt hus har mig og min fyr tænkt os at købe om kort tid. Jeg er rigtig glad for, at de fremtidige typehuse, ja oven i købet træhuse, kommer til at se ud som et sommerhus, for lige siden jeg var lille, har jeg gerne villet have et sommerhus. Området kommer formodentlig også til at ligne et typisk sommerhus område, fordi de fremtidige typehuse skal se ud som hinanden på gaden. F.eks. får træhusene identiske hoveddøre + vinduer. Netop nu bygges der nogle helt nye parcelhuse i en hyggelig by i Sønderjylland – og der opføres det, som hedder typehuse. Fordi min kæreste og jeg godt kunne tænke os at flytte fra den nuværende lejlighed, som befinder sig i centrum af storbyen, til et parcelhus lidt væk fra larmen, vil vi købe et af disse huse. Det ser ud til at blive vidunderlige træhuse i cedertræ, endog med have samt terrasse. Jeg ser meget frem til at komme til at være i et af de omtalte træhuse, hvor der ikke er støj, og hvor man har lidt mere plads. Ligeledes vil det blive vidunderligt at få vores egen have, hvilket jo er meget formålstjenlig at have om sommeren. Jeg har i lang tid ærgret mig over at leve i vores lejlighed, når det er varmt, pga. at jeg holder meget af at befinde mig ude i naturen. Min kæreste – Peter, er allerede startet på at skvadre om, at han ikke vil slå vores fremtidige græsplæne, men jeg tror dog, at han egentlig ligeledes længes efter at få en have. Jeg kan godt tage mig af blomsterne og sådan noget. Dét vil han i hvert fald ikke. Hvis han kunne bestemme, så ville vi antageligvis slet ikke være ejere af blomster og den slags pjat.