Hvorfor bruge en VPN-forbindelse?

VPN har en række fordele for dig, først og fremmest i forhold til dit privatliv. VPN står for Virtual Private Network, og det er jo nemt at oversætte til dansk Virtuelt Privat Netværk. Meningen med dette er, at du får privatliv, når du er online. Med VPN kan du ikke overvåges i cyberspace. En god fornemmelse.

Når du abonnerer på VPN, bliver din IP-adresse ændret, fordi du omdirigeres til VPN-udbyderens server. Der er derfor ikke nogen, der kan se, hvor du rent faktisk opholder dig. Du vælger endda selv den af udbyderens servere, som du gerne vil kobles på. For eksempel i et andet land.

Fordele ved VPN

Dette giver nogle ekstra fordele. Hvis du for eksempel gerne vil se billig Netflix, kan du via din VPN-udbyder vælge at koble dig på en server i USA. På internettet ser det ud som om, du opholder dig i USA, og du vil derfor kunne tilmelde dig amerikansk Netflix. Altså bare som et eksempel.

Det kan også være omvendt, så at sige. Hvis du er på rejse i udlandet, og du gerne vil se dansk TV online. Så vælger du via din VPN-udbyder en server i Danmark, og vupti, så kan du se dansk TV, som om du var i Danmark. Med VPN får du derfor mere frihed til at streame. Mens du samtidig beskytter dit privatliv.

De fleste abonnementer på VPN dækker flere enheder. Altså kan du være beskyttet på ikke blot din PC, men også for eksempel din smartphone. Når du benytter dine mobile enheder uden for dit hjem, giver VPN dig større sikkerhed i forhold til hackere, når du bruger offentlig Wi-Fi. Altså er der udover beskyttelsen af dit privatliv også en sikkerhed i forhold til indtrængen i dine enheder. Privatliv og samtidig sikring.

Hvilke udbydere findes der?

Udbydere af VPN-abonnementer giver normalt også dine enheder et boost i forhold til kapacitet. Din PC kører generelt bedre, når du logger på internettet via VPN-udbyderens server. Dette, at du navigerer online via VPN-udbyderens server, giver dig privatliv, sikkerhed og bedre oplevelse online.

Det siger næsten sig selv. VPN-udbyderen tillader ikke adgang til deres server for uvedkommende. Din egen antivirus er glimrende, forhåbentlig. Men med VPN får du en ekstra sikkerhed, simpelthen fordi du benytter din udbyders server som filter, når du er online. Og din VPN-udbyder har helt sikkert en antivirus, der siger spar to. VPN-udbyderen tillader ikke noget grimt at nærme sig dig, det er helt sikkert. Derfor skal du bruge en VPN-forbindelse. For at få fred i sjælen når du er online.