Find de bedste webhoteller på Bredbånd.nu

Bedste webhoteller i Danmark finder du ved at sammenligne udbydere på nettet. De billigste webhoteller er tit gode nok, især hvis du er begynder og skal have din første hjemmeside. Men valget af webhotel afhænger grundlæggende af dine behov. Hvor megen trafik forventer du på dit site, hvor høj hastighed har du brug for, hvor megen lagerplads, hvad med SSL og så videre. Få gode råd på hjemmesiden Bredbånd.nu til at vælge blandt de bedste webhoteller i Danmark.

Når du skal vælge webhotel, må du først have en ide om dine behov på området. Planlægger du opstart af en ny, mindre hjemmeside, har du sandsynligvis ikke brug for hverken store mængder lagerplads eller særlig høj hastighed. Allerede dette gør, at du kan fokusere på at sammenligne de billigste webhoteller for at finde dét, der tilbyder mest til den laveste pris. Men måske er dine behov mere omfattende.

Et eksempel

Har du en hjemmeside, der tjener som debatforum, hvor du blot lægger tekst op, og de besøgende læser teksten, som de derpå kan skrive kommentarer til, ja så fylder din hjemmeside ikke ret meget, og du kan nøjes med ganske lidt lagerplads og en beskeden hastighed. Du kan søge blandt de billigste webhoteller.

Et andet eksempel

Har du derimod en webshop, hvor du skal have mange fotos af produkter liggende, måske videoer, og hvor en strøm af besøgende navigerer og udfører diverse aktiviteter, ja så har du behov for megen lagerplads og høj hastighed. Hvis dit site kører for langsomt, smutter kunderne. Du må derfor ofre lidt mere på sagen.

Når du skal vælge blandt de bedste webhoteller i Danmark, er følgende punkter uomgængelige:

  • Trafik
  • Hastighed
  • Lagerplads
  • SSL
  • E-mail adresser
  • Service

Begrebet ‘trafik’ handler om, hvor mange besøgende din hjemmeside har. Efterhånden tilbyder de fleste webhoteller ubegrænset trafik, men tjek det inden du vælger webhotel, især naturligvis hvis du forventer mange besøgende på dit site. Det er surt, hvis eventuelle besøgende ikke kan få adgang.

Hastigheden drejer sig om, hvad der skal foregå på din hjemmeside. Hvis de besøgende skal udføre aktiviteter, såsom at kigge på varer, bestille varer og så videre, er det nødvendigt, at sitet reagerer hurtigt. Vi kender det alle sammen: Hvis ikke skidtet virker, smutter vi. Altså, driver du en webshop eller anden form for virksomhed, der kræver megen aktivitet på sitet, har du brug for høj hastighed.

I forbindelse med hastigheden er det typisk sådan, at de billigste danske webhoteller ikke er særlig hurtige. Dette skydes ganske enkelt, at webhotellet for at spare lader en masse hjemmesider benytte den samme server, hvormed hastigheden sænkes. Har du brug for høj hastighed, må du betale lidt ekstra.

Noget tilsvarende gælder for lagerpladsen, hvor du hos de billigste webhoteller kan få måske 10 GB lagerplads, mens du ved at betale lidt mere kan få 25 GB lagerplads, og så videre. Måske har du ikke brug for megen lagerplads, og så vælger du den billige løsning. Ellers må du betale lidt mere for mere plads.

Hvad angår SSL er det nødvendigt, uanset om du forventer mange besøgende eller kun få. ‘Secure Sockets Layer’ krypterer forbindelsen mellem webbrowser og server, hvilket er kundens garanti for at kunne browse i fred. Google prioriterer desuden sites med SSL, og det betyder, at uden SSL får du næppe mange besøgende. Og hvad er så ideen med at have en hjemmeside? De fleste webhoteller tilbyder derfor SSL inkluderet i abonnementsprisen. Men tjek det, inden du vælger webhotel.

Antallet af e-mail adresser kan have betydning, hvis du driver en virksomhed med flere medarbejdere, som hver især skal have sin egen adresse. Men hvis du bare er dig selv, måske med en enkelt partner, er det ikke så vigtigt med antallet af e-mail adresser. De fleste billige webhoteller tilbyder to e-mail adresser.

I princippet ikke betyder så meget, om dit webhotel er dansk, eller om det har hjemme et andet sted. Dog er det vigtigt, at webhotellet har servere på dansk grund, fordi Google da prioriterer dette højere, end hvis serveren befinder sig i udlandet. Men mange udenlandske webhoteller har servere i Danmark.

Imidlertid kan det være vigtigt i forhold til servicen, om dit webhotel er dansk. Fordi det kun er danske webhoteller, der yder service på dansk. På den anden side: Hvis dit engelske er godt, betyder det måske ikke alverden. Vigtigere kan det være, at de billigste webhoteller i Danmark – uanset om de er danske eller ej – som regel ikke tilbyder telefonisk support, kun via e-mail. Dette kan være et problem, hvis det virkelig brænder på, så hvis du driver virksomhed, er det fornuftigt at vælge webhotel med telefonisk support.

Eksempler på de bedste webhoteller i Danmark kan være Simply og One.com. Begge webhoteller er billige – omkring 20 kr. pr. måned – begge giver ubegrænset trafik, rimelig lagerplads, SSL inkluderet, og du får hos begge adgang til en masse værktøjer til installation og design af hjemmesiden. Ulemperne hos begge – fordi de er billige – er, at hastigheden ikke er ret høj, og at der ikke er telefonisk support.