Kølstrup Folkemusik
Sæt kryds i kalenderen nu!

Se og download A4-flyer med info og program her

Tilmelding kan ske til Jørgen Andkær:
Mobil: 20411154
Mail: andkaer56@gmail.com
Indbetaling af deltagergebyr på: MobilePay eller Reg.nr. 8113 Kontonr. 8087018.
Husk at angive arrangement og navn!

Spørgsmål om arrangementerne besvares pr. mail eller mobil.

Brug også vores Facebook-gruppe:

”Kølstrup Folkemusik”s Facebook-gruppe er åben, så alle kan være med til at diskutere og lægge billeder og videoer op! Klik her:

Kølstrup Folkemusik er støttet af

2. Læsømusik og Læsødanse.

En dag med Læsømusik og dans efter Levi Vilsen i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 7. september 2019.

”Læsøgruppen” bestående af Houle Bækdal, Lene Riis, Ole Jensen og Stefan Groot vil undervise i dansen og musikken fra Læsø. Nogle kan muligvis huske fra gamle dage, hvor Anna Juul deltog i Læsø-kurser i Aarhus. Dagen gik så med dans og spil og grin og snak. Helt fantastisk! Det vil vi forsøge at gøre igen – lige bortset fra at de gamle mennesker er døde. Til gengæld har spillemændene nået en alder, så det virker helt overbevisende, når de fortæller om hvad de selv har lært og kan huske om musikken og dansene fra gamle dage.


Dansekursus: Lokale Tove og Jørgen underviser sammen med musikerne i danse fra Læsø.

Spillekursus: Mens Levy Vilsen, én af de sidste spillemænd på Læsø, stadig levede, besøgte Houle Bækdal ham flere gange, og spillede sammen med ham. Alle 4 spillemænd har i mange år spillet den musik, Houle lærte af Levy Vilsen. Hvis man kan tale om læsømusikkens arvtagere, kommer man ikke uden om ”Læsøgruppen”.
Der kan blive 2 spillekurser. Et for øvede, og et for knap så øvede.
Hvem der skal undervise, og hvem der skal spille til dans, og om der bliver undervist i harmonika eller violin, bestemmer spillemændene selv. Det afhænger at hvem, og hvor mange, der tilmelder sig.

3. Svensk musik og dans.

3. En dag med slängpolska og gammeldans, musik og dans , med tre svenske rigsspillemænd i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 2. november 2019.

Pelle Björnlert fra Vråka i nordøst Småland spiller mest musik med rødder i Småland og Östergötland. I begyndelsen af 70-erne blev han inspireret af mesterspillemanden Bengt Löfberg. Pelles fokus er melodiernes funktioner som brugs- og dansemusik og har i mange år udviklet sit spil i tæt sammenhæng med dansen, bla. vores danseinstruktører Ingegerd Vejvi og Björn Fredriksson. Tidligt fik han en personlig spillestil med smittende danserytme og har været et forbillede for mange spillefolk i Sydsverige. Pelle spiller violin.
Se også youtube.com/watch?v=a_VRooORfAI

Anders Löfberg er selvfølgelig også rundet af de samme rødder som Pelle, ikke mindst da han netop er søn af mesterspillemanden Bengt Löfberg. Han er kendt fra flere forskellige konstellationer fx Nordic og Majorstuen. Han er derudover uddannet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Anders spiller violin og cello.

Erik Pekkari er mest kendt som toraderspiller, men spiller også harmonika og violin. Eriks spillestil blev påvirket i 80-erne af Pelle Björnlert og Bengt Löfberg. I den periode akkompagnerede han også Pelle og Bengt med cittra.

Pelle Björnlert og Erik Pekkari har endda fået tildelt Zorn-mærket i guld for mesterligt spil.

Ingegerd Vejvi og Björn Fredriksson er slängpolskadansere igennem en menneskealder og har været med til at genoplive slängpolskaen siden 60-erne.

Kølstrup Folkemusik:  •  Jørgen Andkær  •  Mobil: 2041 1154  •  andkaer56@gmail.com