Erik Hokkanen & Lumisudet – FIN

Erik Hokkanen & Lumisudet (USA/Finland)

Erik Hokkanen (vokal, violin, guitar)
Petri Hakala (mandolin, guitar)Erik Hokkanen og Lumisudet
Arto Järvelä (violin, snare)
Tapani Varis (bas, jødeharpe)

Erik Hokkanen (tredje generation finsk, født i Clearwater, Florida) spiller violin og elektrisk guitar, er komponist, bor i Austin, Texas. Han er ud af en musikalsk familie, hvor Erik begyndte sin musikalske træning som fireårig på klaver. De følgende år lærte han mandolin, guitar og bas. Som 12-årig begyndte han at studere old-time musik og klassisk musik på violin.

I dag er Erik kendt for udførelse og komponering af en række musikstile, inkl. gypsy, western swing, surf rock, rock, rockabilly, bluegrass og klassisk. Han bevæger sig ubesværet mellem sine instrumenter, og ofte hænger den elektriske guitar på ryggen, mens han spiller violin.
Nu har vi den ære at have gruppen på Højbystævnet for første gang, og det er gruppens 12. Europa-tour, og gruppen vil spille intensivt hele weekenden.

Der vil kunne høres en speciel behandling af ethno swing, amerikansk og skandinavisk dansemusik, måske selv tango og surfmusik og musik fra deres sidste nye CD ’Cool Things’.
Erik Hokkanen & Lumisudet har medvirket I mange europæiske festivaller og ofte som hovednavn på grund af deres mangeartede og ekvilibristiske spil.

Lumisudet, bandet bag maestro Hokkanen består af de talentfulde og berømte finske folkemusikere Arto Järvelä (fiddle, snare), Petri Hakala (mandolin, guitar) and Tapani Varis (bas, jødeharpe).

Alle er velkommen til at lytte til eller danse til vores musik!

Erik HokkanenErikhokkanen2